Facebook
Stare de nervozitate
Telegramă
WhatsApp
PDF
☦︎
☦︎

Cum încearcă Martorii lui Iehova să respingă doctrina crucii? În fața mea este una dintre cărțile lor, „Discuție din Sfintele Scripturi”. Dacă mă întorc la capitolul despre cruce, văd că se învârte în jurul a trei lucruri:

1) Înțelesul cuvântului în greacă, 2) Originile istorice ale „Crucii creștinătății”, 3) Este cinstirea crucii stabilită în Biblie?

1 – Semnificația cuvântului în greacă:

Ei spun că cuvântul „Stavros” (crucea înseamnă doar un lemn drept, un cui sau un băț) și ei concluzionează din sensul lingvistic că crucea pe care a murit Maestrul a fost un stâlp de lemn. Ei spun jumătate din adevăr. și nu subliniați că bara transversală (pisica orizontală de lemn) a fost adesea atașată la secțiunea superioară.De la cuier până când forma vine ca litera T sau formarea crucii familiară (Greek-English Dictionary of the New Testament, University of Chicago Press). Amendarea faptelor este specialitatea Martorilor lui Iehova. Din punct de vedere pur istoric, piesa de afișare este frecvent utilizată la realizarea instrumentului de execuție numit cruce. [Pentru mai multe despre În acest moment, vă trimitem, dragă cititor , la "Explicația capitolului al cincisprezecelea din Evanghelia după Marcu„De Dr. John Krafidopoulos]

Contradicția Martorilor lui Iehova arată astfel: Deși vorbesc despre un singur lemn, ei spun că cea mai simplă formă a crucii intersectează două linii (vezi cartea lor: „Adevărul care duce la viața veșnică”, 1968, Watch Tower Society). Apoi, în cartea „Harpa lui Dumnezeu”, 1921, Rutherford) au desenat crucea, așa cum o știu toate bisericile, în formă de (+). Opt ani mai târziu, au publicat cartea „Harpa lui Dumnezeu” de Rutherford, în care la pagina 135 au desenat crucea în formă de T. În ambele cazuri vedem un halou de glorie în jurul capului.Mântuitorul.

Apoi, la pagina 276, ei menționează cuvântul grecesc „xylon”, care înseamnă o bucată de lemn, un trunchi de copac, o bâtă, un băț și folosesc versetul „Blestemat să fie oricine atârnă pe copac” din Galateni 3. :13 pentru a dovedi că Domnul a murit pe o singură bucată de lemn și se întorc la dicționarul Liddell și Scott, publicat în Oxford. Revenind la acest dicționar, am descoperit că nu au dat toate semnificațiile cuvântului „kasilun”, deoarece înseamnă o bucată de lemn și înseamnă, de asemenea, lucruri din lemn, cum ar fi gulerul care este plasat în jurul gâtului sau picioarelor unui prizonier. . „Cel care a fost atârnat pe un copac” nu înseamnă neapărat pe cineva care a fost atârnat pe o singură bucată. Limba greacă ne permite să înțelegem versetul: „Cine atârnă pe o unealtă de lemn” din două sau mai multe bucăți.

2 - Originile istorice ale „Crucii creștinătății”:

Aici autorul cărții This Heresy a subliniat că crucea a fost folosită ca simbol religios în vremurile anterioare creștinismului într-un număr de religii. Acest lucru nu ne privește pentru că nu am venit din aceste simboluri, ci din realitatea crucii care a avut loc pe Dealul Calvarului și am folosit simbolul din cauza semnificațiilor mântuitoare explicate de Evanghelii și Pavel. Oricare ar fi cazul, ce ne împiedică să împrumutăm vechi simboluri pentru a indica o nouă credință? Sensul mântuirii prin Isus Hristos este ceva nou, chiar dacă presupunem că am împrumutat vechea imagine a crucii pentru aceasta.

Acesta este modul în care religiile împrumută forme unele de la altele, dar le dau un nou sens. Apa pe care o folosim la botez a existat înaintea noastră. Am folosit-o pentru a săvârși un botez cu un sens cu totul nou.Religiile nu apar de nicăieri. Formele rămân și profunzimile spirituale au conotații noi.

3 - Onoarea crucii este stabilită în Biblie?

Poziția Martorilor lui Iehova cu privire la cruce s-a schimbat odată cu schimbarea timpului. În „Harpa lui Dumnezeu”, pagina 168, ei au spus: „Crucea este marea axă pe care se învârtesc toate părțile sistemului lui Dumnezeu și din ea”. În cartea lor „Milioane care sunt în viață astăzi nu vor muri niciodată”, 1920, nu găsim o condamnare a onorării crucii, ci mai degrabă o mențiune a cuvântului cu cinste.

Cu toate acestea, din moment ce s-au hotărât în stadiul actual cu respingerea crucii, au două argumente pentru aceasta: primul este ceea ce au avut ei și alții împotriva icoanelor. Dar argumentul lor este naiv. De exemplu, ei spun ca o comparație: „Cine ar vrea să sărute o armă care a fost folosită pentru a ucide pe cineva drag” (a se vedea cartea lor „Adevărul care duce la viața veșnică”, 1968, Societatea Watch Tower).

Toți creștinii prețuiesc crucea tocmai pentru că pe ea a fost descoperită biruința lui Hristos asupra păcatului și a morții și a fost calea Mântuitorului spre înviere. Și învierea, dacă ne concentrăm asupra ei, ne dezvăluie divinitatea Domnului, pe care Martorii lui Iehova o neagă. Există creștini care nu folosesc crucea ca icoană, dar întreaga lor viață se învârte în jurul morții și învierii Învățătorului Divin.

Cuvântul lui Dumnezeu a condamnat această erezie care huliște patima Domnului când spune: „A vorbi despre cruce (sau a vorbi despre cruce) este o nebunie pentru cei care pier. Dar pentru noi, cei care suntem mântuiți, aceasta este puterea lui Dumnezeu” (1 Corinteni 1:18). Cartea este plină de venerarea crucii. Printre ei: „Cât despre mine, departe de mine să mă laud decât cu crucea Domnului nostru Isus Hristos.” (Galateni 1:14) Dacă creștinismul se bazează pe răscumpărarea prin cruce, atunci Martorii lui Iehova sunt complet în afara creștinismului .

Duminică, 29 martie 1992, numărul 13

Facebook
Stare de nervozitate
Telegramă
WhatsApp
PDF
ro_RORomanian
Derulați până sus