Despre spirit și literă

Despre spirit și scrisoare, o scrisoare a lui Augustin către Marcellin

Această carte este tradusă de Biserica Coptă, iar asta înseamnă că nu suntem de acord cu tot ce s-a afirmat în comentariile traducătorului sau al pregătitorului și, uneori, nu suntem de acord cu aceasta. Vă rugăm să ne avertizați dacă așa ceva există sau nu este înțeles.

Tradus de un călugăr din Biserica Coptă
Supraveghere: Părintele Tadros Yacoub Malti

De asemenea, vă informăm că există două păreri despre Sfântul Augustin în Biserica Ortodoxă. O parere spune ca nu este un sfant din cauza unor erori doctrinare in invatatura lui.O alta parere il considera sfant. Erorile în care a căzut fericitul sunt moștenirea păcatului originar și doctrina emanării de la Tatăl și Fiul. Deși nu a fost teoreticianul acesteia, el este considerat părintele spiritual al tuturor celor care au adoptat aceste două învățături. Pentru mai multe vezi: Augustin din Hipona.

Pentru a vizualiza textul în limba engleză, vă rugăm să faceți clic Aici

Această scrisoare poartă un răspuns la învățătura lui Pelagius, care a negat rolul harului și a dat toată mântuirea lucrărilor... Teologii ortodocși consideră că Augustin a mers la extrem și în răspunsul lui la Pelagius (în toate răspunsurile sale și nu exclusiv în această scrisoare), dar nu s-a abătut de la credința ortodoxă. Kpelagius

ro_RORomanian
Derulați până sus