Фејсбук
Твиттер
Телеграм
ВхатсАпп
ПДФ

-Секс пре брака

Изрека „секс пре брака“ потиче углавном од претеривања секса у овој ери. Докле год је менталитет људи широко родно опредијељен, само по себи је евидентно захтијевати секс прије брака, и потпуно је само по себи разумљиво размишљати на овај начин.

Изрека „секс пре брака” данас не делује као чудна или изненађујућа тврдња, јер су читави медији жељни да промовишу робу и разне потрошачке производе у сексуалном оквиру које су жене одувек прихватале, уз добродошлицу без премца. Исто тако, општа глобална клима засићена духом сексуалне слободе и слободе медија подстакла је жељу за сексуалним знањем међу младићима и девојкама овог времена. Уз то је и неуспех родитеља у својој улози, и општа лабавост која је погодила многе да се баве образовно-васпитним пословима у вези са својом децом, што је довело до онога што се може назвати отуђењем између родитеља и деце на више нивоа.

У ствари, могуће је трагати за великим бројем фактора који су креирали оно што постоји на терену на овом нивоу.

Секс пре брака је покрет који је супротан кретању живота. То је одбацивање онога што су људи широм света живели и живе. Секс пре брака је као да особа ставља кола испред коња уместо да коњ буде испред кола и вуче их. Секс пре брака је улазак у непознато и излагање неподношљивој ватри пакла. Изрека „секс пре брака“ учинила би секс хобијем, а не школом живота.

Али секс није залогај меда, он је у браку помешан са библијском изреком: „У зноју лица свога јешћеш хлеб“ и „И са болом ћеш рађати децу“. јефтина, лака и добра ствар, и свака особа, без обзира на године, каква год да је ситуација и каква год да је ситуација, то може знати и практиковати. Али секс није такав. Никад није било овако. 

- Секс пре брака је неодговоран корак

Они који захтевају предбрачни секс, или они који се упуштају у предбрачни секс, обично оправдавају свој став да је то природно јер је резултат љубави, или зато што долази после љубави, или зато што постоји љубав. То јест, за ове људе, секс постаје легитимна и исправна ствар једноставно зато што постоји љубав.

Али љубав сама по себи није мерило легитимности сексуалног односа, јер не представља гаранцију нити обећава било шта. Љубав не дозвољава секс пре брака. То је само емоција, ау многим случајевима то је неодговорна емоција. Заиста, потражња за њим често је резултат притиска савремених сексуалних медија на гледаоце.

Тражење држављанства на основу љубави (сола амоур) само не чини неопходним за брак. Међутим, брак остаје најпотпунији и једини оквир за друштвену љубав. То је одговарајући оквир, јер чини мушкарце и жене одговорним пред Богом и људима. Дакле, причање о љубави пре брака подразумева гаранцију и одговорност, која се не постиже ван брака или без брака (25).

Брак је оквир одговорности, у коме свака страна може да пригрли другу страну, да је заштити, заштити од опасности и да је окружи пажњом и пажњом. У браку се човеку пружа свака могућност да искаже своју наводну љубав, па стога секс пре брака није знак љубави, већ знак пожуде која прождире своје позиваоце и оне који је траже и доводи их у ватру пакла. . Ако заиста имате велику љубав, само напред и легално се ожените својом вољеном.

Овде велики број младића и девојака може бити узнемирен овим мојим речима, под изговором да је њихова љубав чиста и искрена, и да се међу собом не осећају погрешно или грешно када размишљају о сексу пре брака. Њихове речи су обично романтичне, мирне и лепе, па чак и искрене у већини случајева. ко зна. Али њихов проблем остаје што игноришу брак као оквир за своју љубав и као знак искрености својих осећања. Филозофија „секса пре брака“ је само жудња тела за телом, а то је непотпуно јер су младић и девојка у процесу забављања и удварања и хитно морају да се добро упознају да би живели. да би касније био сигуран. Отуда се секс пре брака појављује неприкладно, прерано, па чак и прерано. Штавише, бављење сексом пре брака обојици лишава свих могућности за дубоко познанство неопходно за њихов живот.

- Сексуално знање је касније знање

Одрасли смо слушајући да се часна девојка не предаје, и да су њено срце, ум и тело све за њеног мушкарца, у браку.

Али у овом родном добу, сексуални притисци су се повећали и вредности су се промениле. Видео данас људима пружа оно што желе и што желе. Исто тако, часописи, а има их много, не излазе из оквира овог родног времена. Људи су изгубили и залутали. Сексуална слобода је заслепила очи, а скривено је постало пожељно. Секс неће излечити ако табу то не захтева. Дакле, захтевање секса пре брака није вредна филозофија, већ само жеља чији власници настоје да испразне похотну напетост која се у њима ствара због овог времена.

Секс пре брака је да се угаси запаљена ватра. Међутим, сексуално знање остаје касније знање, знање које долази касно, без обзира на притиске овог времена.

Секс је елемент јединства, знак јединства. Свето Писмо нас на то подсећа сваки пут када читамо поруку о венчању: „Зато ће човек оставити оца и мајку и прилепити се уз жену своју, и биће њих двоје једно тело. Зашто је секс знак јединства и заједнице између мушкарца и жене? Да ли је поменута јединица само физичка? Да ли се то постиже само сексом?

У браку, мушкарац и жена улазе у судбинско јединство, тако да све што се тиче мушкарца значи и жену, а мушка срећа постаје женина, а мушка туга постаје туга жене. Човек постаје заједничка брига и једно срце, све у оквиру одговорности, посвећености и заједничког интереса.

Али они који захтевају секс пре брака не стављају ствари на своје место, већ захтевају питање у име модерности и модерности, под изговором да су се времена променила и да су се људи отворили и да више не могу да остану тамо где јесу. Заиста, више од тога, оптужује све који носе заставу морала и вредности да су реакционарни и назадни. Међутим, проблем није овде, већ је сажет у следећој изреци: „Застрто се жели“. Односно, ширење слободарске тенденције не престаје, и неће престати, а они који раде, понашају се и говоре другачије од оригиналних закона који их чине децом живота само ће жети ваздух и ништавило. Лицемери су можда заостали, али празни заговорници слободе су људи који не траже своје искуство да их обавести.

- Секс пре брака и ћутање одраслих

Нема сумње у физичку чедност (26)А иза тога је унутрашња чедност највећа тешкоћа за младиће и девојке овог времена. Такође нема сумње да разговор о чедности није свима прихватљив, јер је чедност постала тривијална, празна реч која нема значење и бескорисна је.

Поред тога, у овом конкретном тренутку, млађе генерације теже независности у понашању. Не узимајући вођство одраслих и вођство мудрих људи. У наше време мало ко слуша савете одраслих. Заиста, можемо рећи да одрасли на које се ослањамо у погледу усмеравања прибегавају ћутању као да деца која су њихова нису њихова и да им није стало до њих.

Ћутање одраслих је ужасна појава, с једне стране, то је знак да одрасли немају шта да кажу. То може бити и због таласа ослобођења који је завладао до те мере да одрасли више не сматрају потребним да говоре. Такође, постоји група одраслих који су ригидни и не прихватају флексибилност и мудрост, и не воде рачуна о разлозима промена, што дотичну децу чини отуђеним од угњетавања и моћи својих родитеља, а то се преводи у изолованост, независност и недостатак поштовања према одраслима.

Међутим, тишина одраслих оставља децу у пустињи, или чак на острву, које свако од њих напушта по свом нахођењу и враћа се на њега кад год пожели. Ова тишина је застрашујућа јер онемогућава одрасле да своје животно искуство пренесу својој деци. Тако долазимо до застрашујућег феномена да је искуство одраслих за одрасле, а оно што деца доживљавају не узима у обзир искуство одраслих, и нема никакве користи од тога. Ово је проблем и узрок је великог броја проблема. Ако претпоставимо да је искуство одраслих за одрасле, а искуство деце обликовано животима деце, то значи да је напредак човечанства стао, а да су генерације које долазе постале без прошлости (која је позната као наслеђе). Постоји и други проблем, а то је да је срамотно да родитељи ћуте и немају шта да кажу својој деци. Срамота је рађати оставити својој деци залогај у устима света да једу како хоће. Дакле, ако прихватимо ћутање одраслих, ко ће обучавати децу да изаберу професију? Ко ће водити њихове кораке ка животу са свим његовим идеалима? Није ли болно гледати децу како одрастају како им је воља, и да су под утицајем улице и лоших пријатеља у њој? Није ли болно видети оца који не зна за своју децу? Није ли чудно да деца живе а да им нико на основу свог искуства и стручности не каже да су народне ћерке достојанствене, а народни синови достојанствени? Ко ће их обучити у породични дух и изградњу породице? Ко ће им рећи како син постаје отац, а ћерка мајка? Дакле, ко ће их учити о љубави, како да се носе са љубављу и како да се носе са својим женама у будућности, на основу искуства које су познавали у сржи свог живота, њиховим грешкама и њиховим тежњама? Чини ми се да све ове лекције недостају или су непотпуне, ако хоћете, у овом времену. Мајка често види свог сина како греши и залута, па му прикрива његове мане, и то је разумљиво, осим што она нема правац, а можда и зато што мужјаци имају своје на овом истоку.

- Секс пре брака троши замах живота

Нема сумње да период познанства између младића и девојке, између онога што зовемо „вереник и његова вереница“, мора бити у циљу упознавања. Познанство, односно упознавање друге особе или друге стране је веома важно, јер се на томе гради срећан брак.

Али многи људи не дозвољавају вереном пару, чак ни у оквирима прихватљивим за њихов морал, обичаје и традицију, да се састану да би се упознали. Многи други дају својим мужјацима дозволу и олакшавају им да раде оно што су строги са својим женкама. Међутим, постоји плимни талас чији се круг шири из дана у дан, представљајући самосталан тренд младића и девојака који не прихватају вођство и присуство одраслих, већ раде како им се прохте не водећи рачуна о резултатима. Дакле, питање секса пре брака остаје једна од важних ствари која их голица у дубину, а они изражавају жељу за тим, а показују сласт у бављењу њиме због одсуства његових мана, упркос чињеници да се ради о играју деструктивну улогу у њиховом предстојећем браку, иу породичној атмосфери коју ће прихватити и у коју ће ући, чак и након неког времена.

Секс пре брака није залогај меда који влажи њихово биће, нити слатка вода која гаси жеђ, нити је игра којом убијају време и силну досаду која је постала део њихових живота. Секс пре брака постаје извор велике бриге за све немарне људе. Из сведочења многих који су залутали и вратили се, налазимо да је знање о сексу пре брака за њих представљало извор кривице, а да они то нису признали. Један од младића који је доживео велики губитак рекао ми је да није нашао задовољство у ономе што ради јер га је све време обузимало стање страха, мрака, кајања, дезертерства и нелагодности. Ово искуство није чудно, оно је веома истинито јер оно што ради један број младих нема прави оквир и унутрашњи мир.

Осим тога, секс пре брака доводи до тога да они који га доживе губе замах живота, тако да су, када уђу у брачни живот, млаки и немају за чим жудети. Чак и више од тога, многи сексуално ослобођени људи који искусе секс пре брака сматраће да је брак сам по себи непотребан. Као да су тиме дошли до циља иза којег нема ничега, а ово је капија велике досаде.

Чини се да млади у овом времену не слушају добро ако чују нешто корисно, а можда и не траже да чују нешто корисно, јер слобода са погрешним концептима хара њиховим мислима, срцима и праксама. Унутрашње слепило данас захвата многе људе и нико не обраћа пажњу на мотиве или резултате на којима се заснива ово или оно понашање и пракса. Стање превирања погађа децу и одрасле, док узори одраслима готово да и не постоје. Исто тако, млади немају подршку, а већина њих је само неколико оних који ходају у послушности Богу.

Секс пре брака није резултат љубави, већ знак празнине и губитка, знак потрошње другог, знак уништења другог. То је знак да су људи банкротирали губитком вредности. Секс пре брака је игра незналица, у којој се финансијски малолетници којима је потребан новац родитеља понашају као да су економски независне одрасле особе. Питање уопште није економско, али они који желе да се понашају на овај начин морају да схвате да дете које се понаша као да је старо мора бити заиста велико и финансијски независно од своје породице отац је кратковид ако му је преко потребна... Родитељи га подржавају.

Као да већина младих данас каже, а ово је њихов језик: Секс је од мене, а новац и ауто су од моје породице.

Док се бавимо сексом пре брака, бавимо се питањем које у нашој земљи још није достигло разорни, канцерогени ниво, али је то питање које ће вероватно довести до даљих експлозија и криза. Не схватамо опасност од ножа, осим ако нас не посече. Они који се упуштају у секс пре брака неће оклевати пре него што се њихова енергија потроши, а нада и смисао не испразне из њихових душа. Више је корупције, више зла, више незнања и више цена. То је зато што савремени медији насилно подстичу, позивајући на сексуалну слободу. Медијски притисак се наставља, жртве падају ту и тамо, људи нису свесни, а површни људи инсистирају на томе да су модерна, родна понашања сама цивилизација. Ово је све глупост.

Поред тога, оно што подстиче секс пре брака, а посебно у наше време, јесте развој различитих метода контрацепције који су допринели да сексуални чин буде далеко од експонирања. Медији, посебно код нас, постали су веома смели, јер представљају различите методе трудноће и наглашавају њихову неопходност јер штите од ризика од преношења сиде. Заиста, каква директива која позива људе да користе разне контрацептиве, укључујући и кондоме. По мом мишљењу, то су ствари које олакшавају хаос, а не представљају научно решење за невоље овог времена. Међутим, нико не говори о овој ствари, као да је земља ћутала и волела причу о људима из пећине.

Људи ће остати у својој грешци и заблуди. Они ће остати такви какви јесу до сат времена не знамо. Људи ће остати у Жигану. Глас савести ће остати слаб, срца ће остати покорна, јер су људи у празнини, досади и страху од сиромаштва, будућности и непознатог.

Људи се, како се каже, држе за ужад ваздуха и свако од њих има своје разлоге за ово или оно понашање. Али блажени су очи које виде и уши које чују. Честитам душама које не избијају и ништа их не може уништити или покварити. Честитам свима који знају његову улогу и мисију. Честитам оцу ако зна шта његово очинство захтева, а мајци ако зна да је учитељица својој деци и ослонац свом мужу. Свака част свакој души која може да се задовољи знањем и радом, а да се руководи саветима и љубављу. Благо ономе ко зна да је рођен за живот, а не за смрт. Свака част свакој души која у љубави Господњој види извор лепоте и врлине, јер почетак мудрости је страх Божији.

Секс пре брака спречава разумевање и сарадњу између младића и девојке

Када су љубавници заокупљени сексом, то може спречити испуњење услова за припрему за брак, што резултира, посебно након брака, изненађењима, сукобима, сукобима и стањима беса, узбуђења и свађе која обе стране могу довести до уништења. . Стога, младићи и девојке морају да оставе по страни сексуалну опсесију, иако очигледно или физичко дивљење остаје у њиховој вези. Другим речима, секс се мора смањити, не са намером да се заборави, већ са намером да се сагледа у његовој природној величини.

Овде ће неки можда имати жељу да поставе следеће питање: свим срцем желимо да постигнемо истинску срећу, а у суштини схватамо да нас стање анксиозности и немира погађа и повређује када настојимо да створимо пожудно, чак и сексуална, атмосфера у сусрету. Стога, чежњиво желимо уравнотежен однос који нас и наше односе доводи до праведности вере, па шта треба да радимо?

Ако такво питање постављају заљубљени љубавници, онда је то, по мом мишљењу, знак трезвености и равнотеже, и знак доброг здравља, иако сугерише да је сексуална опсесија присутна и активна. Ово није проблем. Проблем није у самом сексу, већ у начину на који се носите са њим. Они који не жуде за удобношћу, безбедношћу, спокојем и континуираним блаженством вољеног могу да ескалирају секс, због своје огромне жеље за њим, не схватајући неопходност узимања у обзир осећања, осећања, стање, жељу, удобност друге стране. , и мир. Упознавање са љубавницима не значи нужно да они имају секс. Истина је да је у нашој земљи почела да расте нека сексуална слобода, али нисмо обавезни да се покоравамо ономе што штети нашој вези, јер разум долази испред секса. Они који прекомерно злоупотребљавају секс су у стању попут некога ко бесциљно хода по густој магли. Што се тиче ове конкретне тачке, морамо рећи да секс носи ризике на које морамо обратити пажњу да не бисмо упали у њих и платили рачун.

Али љубавници се повећавају, јер се адолесценција повлачи у детињство. Данас се људи физички развијају у раном добу, а медији надопуњују оно што недостаје. Стога сматрамо да разговор о вежбању ума пре него што упадне у сексуалне лавиринте можда неће бити могућ због младости, посебно ако љубавник има петнаест година. Овде родитељи морају у потпуности да преузму своју одговорност, иначе ће деца залутати и склизнути у провалију. Моје речи родитељима и омладини су увек: секс није све. То није лице цивилизације, модерности и софистицираности. Тачно је да људи немају сезонски ритам који ограничава њихов сексуални инстинкт као што је то случај са животињама, али је такође тачно да секс није све, па се са њим не може бавити без пажње и разума. Па нека родитељи пусте да се заврши, и нека се према својој деци опходе са великом љубављу и великим загрљајем.

Али, нажалост, младићи могу прихватити да изаберу ову или ону девојку у мери у којој ова или она особа има нешто што вуче срце, изазива дивљење и покреће тело. Образовање и окружење играју улогу у настанку овога и апатије оног. Међутим, морамо бити забринути за личне квалитете и квалитете које тражимо у будућој жени. Морамо имати степен свести који нам омогућава да помогнемо девојци тако да и она заволи квалитете које воли и којима се нада у свом будућем мужу. Упознавање не значи да питамо девојку где живи и какав ауто жели, већ значи да се бавимо својим проблемима и откривамо шта имамо, како бисмо изградили своје животе и обезбедили срећу за нашу садашњост и будућност. Упознавање значи неговање будућности од сада. Уверен сам да само ово путовање можда неће доћи до хвале вредног краја без водича, што видим као хитну неопходност. Прво је потребно ограничити секс, не само током периода забављања, већ и након брака.

Плашим се када видим како се младићи и девојке олако и непромишљено баве животним питањима, посебно сексом.

Наш проблем са овим временом је што се људи према животу понашају као да је само гомила задовољстава која се морају бирати и уживати. Можда зато што су ствари тако наивне, људи морају да плате високу цену да би се ствари одвијале по стандардима по којима су постављене. Безобзирност доноси само непромишљеност, а глупост је цена глупости, а ко сеје ветар, само ће пожњети олују.

На крају, али не и најмање важно, желим да кажем да брачна заједница веома добро зна да се ритмови секса мењају, жудња се мења, а осећања се мењају с временом. Они добро знају да су секс и свежина подложни променама и нестајању. Чуо сам неке ожењене да искрено говоре да би, да није било моралних, друштвених, хуманитарних и образовних разлога, одступили од онога што јесу и вратили се у окриље самаца, у пространство неодговорне слободе која није ограничена. ничим, и не спречава га никакво одвраћање или скрупул. Зар и међу ожењенима нема много оних који завиде на стању самаца? Али зар међу самцима нема и оних који завиде на стању ожењених? Али зар међу самцима нема и оних који завиде ожењеним на досегу њихових жеља? Каква контрадикција и парадокс! Ако се смисао живота може схватити само кроз укус секса, каква је онда јадна судбина брачних парова који изгубе своје сапутнике и постану удовице. Често заборављамо ове истине до којих долазимо само кроз смиреност и спокој. Можемо га постићи само чистим созерцањем. Често заборављамо истину када смо преокупирани улепшавањем тела и улепшавањем секса. Често заборављамо да живот има крај, и да овај крај може бити изненадан, а са њим нестају снови и наде. Улепшавање секса и тела у животу који се неминовно завршава а не знамо када је крајње глупо и знак кратковидости. Божанствени Павле није био нимало глуп, већ је био веома мудар када је рекао: „...Браћо, од сада се скраћује време, да они који имају жене као да их немају. (27). А они који плачу као да не плачу... и они који користе овај свет као да га не користе, јер обличје овога света пролази“ (1. Коринћанима 7:29-31) . То значи оно у чему се налазимо, јер нам није дозвољено да обожавамо секс, обожевамо тело, бојимо га или робујемо техникама сексуалних односа које родно оријентисани медији преувеличавају до те мере да растварају отпор код људи. Не смемо се покоравати сугестијама савремених трговаца, који распирују жеље за поробљавањем људи и прикупљањем новца.

Божански Павле је знао значење љубави без брака (Римљанима 8:38-39). За њега се смисао љубави не мери браком или самцем, већ је у потпуности у давању срца Богу. Да се љубав живи само у браку, самци би били незналице странци. Ако би се смисао љубави живео у целибату, породице би биле пуста пустиња без зеленила и воде. Оно што је чудно је да не видимо значење љубави у породици која познаје фракциона осећања и која се бави само љубављу према онима са којима је повезана крвљу и месом. Смисао љубави у Цркви није заснован само на кронштатском моделу, нити је ограничен на оне који се угледају само на Светог Антонија Великог. Смисао љубави није у друштвеној ситуацији, већ је све у познању Исуса Христа, који једини открива смисао љубави и смисао постојања, јер нас једино он може довести до пуноће живота, јер једини је пут, истина и живот.


(25) Девојци је очајнички потребна гаранција. Питајте је и она ће вам рећи своја права осећања. Љубав може бити као игра и пожуда за младог човека, али Ева је искрена у својој љубави. Међутим, чини се да се Ева изгубила у ономе што ради и на малим и на великим екранима.

(26) И даље сам желео и желео да жена пређе улицу а да је мушкарци не гледају. Џихад против злог ока или прочишћавање злог ока је тежи од вођења битке. Победа над Ал Аином је већа од освајања плена у свим ратовима.

(27) Није лако разумети речи Пророка у нашем родном добу. Међутим, ове речи не значе да мушкарац треба да се разведе од своје жене, или да се жена разведе од мужа. Ове речи, укратко, значе да се пар приближава Богу како би могао да има оца, мајку и све. Ништа не траје, осим Бога и његових најмилијих.

Фејсбук
Твиттер
Телеграм
ВхатсАпп
ПДФ
sr_RSSerbian
Иди на врх